"Susmak" Konulu Söyleşiyi Gerçekleştirdik

Sayın Prof. Dr. Öner ÇAKAR’ın Dernek lokalinde “Susmak” konulu söyleşisi ilgi ve beğeniyle izlendi.

Sayın ÇAKAR; günlük yaşantımızda sık gerçekleştirdiğimiz susmak eyleminin sözlük anlamını tanımlayarak susmak ve susmanın erdemini güzel örneklerle vurguladı.
‘Confucius, susmayı “İnsanı ele vermeyen, sırlarını saklı tutan bir dost” olarak tanımlar. Bir bilgeye sormuşlar: Bir insanın akıllı olduğunu nasıl anlarsınız? “Konuşmasından” diye yanıtlamış Bilge. Ya hiç konuşmazsa? O kadar akıllı insan yok ki! Şeyh Sadi Şirazi “İki şey insanı çileden çıkarır: söylenecek yerde ağız açmamak, susulacak yerde lâkırdı etmek.” Benjamin Franklin “Suskunluk her zaman bilgeliğin belirtisi değildir. Fakat gevezelik daima aptallığın belirtisidir.”
Hocamızın söyleşi sonrası önceki Milli Eğitim Bakanlarımızdan üyemiz Metin BOSTANCIOĞLU ‘Susmadık diyebilmek için’ başlıklı yazısını paylaşarak tüm olumsuzluklara, yaşanmışlıklara biz ne yaptık sorusunu sorduğunu vurguladı.
Sayın ÇAKAR; ve katılımcılara teşekkür ediyor, bundan sonraki söyleşilerde de birlikte olmayı diliyoruz.

.