"Su Altına Su Üstünden Bakmak" Söyleşisini Gerçekleştirdik

Sayın Prof. Dr. Alp CAN Dernek lokalinde “Su Altına Su Üstünden Bakmak” konulu söyleşisi ve sualtı fotoğrafları paylaşımı ilgiyle izlenildi.

Sayın Can söyleşisinde, dünya’nın %78’inin suyla kaplı olduğunu; suyun toplam hacmininin yaklaşık 1,4 milyar kilometreküp iken karasal yaşam alanları yaklaşık 150 milyon kilometrekare olduğunu, sucul (deniz ve tatlı su) ekosistemin karasal ekosistemden çok daha zengin olduğunu vurguladı. Sucul canlı türü sayısının yaklaşık 500.000 belirlendiğinin ve okyanusların derinlerinde henüz keşfedilmeyen bölgelerin varlığı da göz önüne alındığında her geçen gün yeni türlerin ortaya çıkabileceğini belirtti.
Daha sonra; doğa fotoğrafçılığı ve sualtı fotoğrafçılığının günümüzdeki önemini kendisinin özellikle su altı fotoğrafçılığına ilişkin hikayesini ve deneyimlerini aktardı. Su altında fotoğraf çekmek için nelere gereksinim olduğu, dalış ve fotoğraf ekipmanına ilişkin bilginin yanı sıra, su altında fotoğraf çekerken kullanılan objektifin özelliğine göre seçilecek fotoğraf açısına, ışık şiddetine ve açısına, arka planın rengine, çevredeki diğer ögelerin fotoğrafın içine nasıl yerleştirileceğine özen gerektirilmesini gerektiğini vurguladı.
Sayın Can; söyleşi sonrası dünyanın farklı bölgelerinden çektiği fotoğraflarla sucul ekosistemin olağanüstü görünümlerini aktardı.
Sayın Can’a ve katılımcılara teşekkür ediyor, bundan sonraki söyleşilerde de birlikte olmayı diliyoruz.