"Renklerin Dansı" Konulu Söyleşiyi Gerçekleştirdik

Sayın Prof. Dr. Ali DEMİRSOY’ Dernek lokalinde “Renklerin Dansı” konulu söyleyişi gerçekleştirdi.

Sayın Demirsoy; insanların ve diğer canlıların algılamış ve kullanmış oldukları renklerin algılanmasında; güneşten çıkan ışınların süzülmesine etki eden güçler, güneş ışınlarının niteliği, ayın oluşturduğu manyetik alanların seçiciliği, başlangıçta ortaya çıkan ozon tabakasının belirleyici etkisini vurgulamıştır.

Evrimsel basamaklara bağlı olarak, algler, yosunlar, kara yosunları, at kuyrukları, kiprit otları, eğreltiler, iğne yapraklı ağaçlar, Ginko biloba üzerinden geniş yapraklı ağaçlara geçişin renkler açısından öyküsünü anlatarak böceklerin bitkiler ile ilişkilerini, renklerin çeşitlenmesi ve kullanımını açıklamıştır.

Renklerin çeşitli amaçlarla kullanımı (korunma, saklanma, uyarı, kimlik belirtme, seçilime güç verme, kandırma, gücün simgesi olarak kullanma, taklit vd) çoğu orijinal olarak çekilmiş fotoğraflarla anlatılmıştır.

Sayın Demirsoy’a ve katılımcılara teşekkür ediyor, bundan sonraki söyleşilerde de birlikte olmayı diliyoruz.