Prof. Dr. Emine Gönen Emekli Oldu

Derneğimiz üyesi Sayın Prof. Dr. Emine GÖNEN’in emeklilik yaşamının mutlu ve huzur içinde geçmesini diler, Üniversitemize yaptığı çok değerli hizmetleri için şükranlarımızı sunarız.

Prof. Dr. Emine Gönen Kimdir?

1945 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Bölümü’nden 1967 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Bölümü Lif Teknolojisi ve Köy Sanatları- Ev Ekonomisi Kürsüsü’nde Asistan olarak göreve başladı. 1972 yılında Doktor, 1977 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör unvanını aldı. Hollanda, İngiltere, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Irak ve Çin’de çalışma konuları ile ilgili incelemelerde bulundu. 1982-2000 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttü. 2000-2010 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Emine Gönen, 1988-2002 tarihleri arasında Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığı’nda bulundu. Halen aynı derneğin Onursal Başkanıdır. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi iken 16 Eylül 2010 tarihinde emekli olmuştur.

Prof. Dr. Emine Gönen’in, Kadın Çalışmaları, Tüketici ve Ergonomi konularında yurt içinde ve yurt dışında yüzü aşkın bilimsel yayını bulunmaktadır.