Karadeniz Gezimizi Tamamladık

Derneğimizin düzenlediği Doğu Karadeniz ve Yaylalar turu 07-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. 20 üyemizin katıldığı, lüks bir otobüsle Ankara’dan başlayan gezimizin ilk durağı Amasya olmuştur. Amasya’nın turistik yerleri gezilerek öğle yemeğinden sonra, ülkemizin en uzun tüneli olan Nefise Akçelik tünelinden geçilerek Ordu’ya ulaşılmış ve ilk geceleme Ordu’da yapılmıştır.

İkinci gün Karaca Mağarası gezilerek, Altındere Milli Parkı içindeki Sümela Manastırı ziyaret edilmiş ve Zigana ‘daki otelde gecelenmiştir. Üçüncü gün ilk olarak Uzun Göl ziyaret edilmiş ve öğle yemeğinden sonra Timisvat Tarihi Taş Kemer köprüsü görülerek Ayder’e geçilmiş ve Gelin Tülü şelalesi, Ayder Şelalesi ve Kalegon görüldükten sonra Ayder Yaylasında gecelenmiştir.

Dördüncü gün, Sarp Sınır Kapısından Batum’a geçilerek, Garniyo, Ahalisopeli ve 19. yüzyılda Botanikci İkrasnow tarafından kurulan Botanik Parkı ve şehir içindeki müzeler gezilmiş ve akşam Batum’da Sputnik Otelde gecelenmiştir. Beşinci gün Trabzon’a hareket edilerek Ulu Önder Atatürk’ün konuk olduğu Atatürk Köşkü gezilmiş ve gece Giresun’da kalınmıştır. Altıncı gün Ordu’da teleferikle Boztepe’ye çıkılmış ve Ordu’nun kuş bakışı seyri sonunda Samsun’a geçilip Samsun’da yapılan ziyaretlerden  sonra geç saatlerde Ankara’ya dönülmüştür.

Bu güzel gezimizin düzenlenmesinde başarılı bir organizasyon gerçekleştiren SALTUR’a  teşekkür ederiz.