İsmet İnönü Panelini Gerçekleştirdik

1943’te Ankara Fen Fakültesi, 1945’te Ankara Tıp Fakültesi ve 1946’da Ankara Üniversite’nin kuruluş kanununda imzası olan Türkiye Cumhuriyetinin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için Ankara Üniversitesi, Ankara Üniversiteliler Derneği ve İnönü Vakfı tarafından ortaklaşa bir panel düzenlenmiştir.

21 Aralık 2017 tarihinde Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda açılış konuşması Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayhan Elmalı tarafından yapılmıştır. Panel yöneticisi Ankara Üniversiteliler Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Yekta Güngör Özden; İsmet İnönü’ye ilişkin anılarına yer vererek, ilk konuşmacı olarak İnönü Vakfı Başkanı Sayın Özden Toker’e söz vermiştir. Sayın Toker babasını, çocukluk anılarını, aile ilişkilerini zaman zaman duygulanarak aktarmıştır. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Üyemiz Sayın Prof. Dr. Semih Baskan İsmet İnönü’nün eğitim ve öğretime verdiği önem ve girişimlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler aktarmıştır. Son konuşmacı Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan Lozan antlaşması sürecini ; özellikle yabancı basından haber ve yorumlara yer vererek etkileyici bir konuşma yapmıştır.

Panel sonrası Ziraat Fakültesi Dekanlık Bahçesinde yer alan İsmet İnönü heykeli önünde saygı duruşunda bulunarak heykele çelenk koynulmuştur.