“İnsanlığın Geleceği” Konulu Söyleşi İlgiyle İzlendi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve üyemiz Prof. Dr. Tarık YAZAR, Dernek lokalinde “İnsanlığın Geleceği” konulu söyleşisi beğeni ile izlendi.

Günümüzde; nüfus artışı, iklim değişikliği, arazi kullanımının değişmesi ve dünya genelindeki yoksulluk gibi faktörler, su miktarı, erişilebilirliği ve kalitesinde hızlı değişimlere yol açtığını belirten YAZAR, insan uygarlığının, dünya’nın ötesinde yaşamanın sınırında olduğunu vurgulayarak; dünyaca ünlü fizikçi Michio Kaku’nun, yakın gelecekte yuvalarımızı yıldızların arasında kurmamızı sağlayacak robotbilim, nanoteknoloji ve biyoteknolojideki akıllara durgunluk veren gelişmelerine değinmiştir. Amazon kurucusu ve CEO’ su Jeff Bezos iklim kriziyle mücadeleye 10 milyar dolarlık fon ayırmıştır.

Mars’ta yaşama ilişkin çalışmalara değinen YAZAR; Tesia ve SpaceX’in patronu Elon Musk ‘Mars’a gidiş biletinin 500 bin dolar olacağını, ilerleyen zamanlarda bu fiyatın 100 bin dolara kadar ineceğini ‘ belirttiğini vurgulamıştır.

Yararlı ve etkili söyleşi için Sayın YAZAR’a ve katılımcılara teşekkür ediyor ve bundan sonraki yapılacak söyleşilerimizde birlikte olmayı diliyoruz.
Ankara Üniversiteliler Derneği