Derneğimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Bildirisi

ANKARA ÜNİVERSİTELİLER DERNEĞİ BAŞKANLIĞI’NIN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BİLDİRİSİ

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk Gençliği’ne armağan ettiği bu bayram gününde ulusal Kurtuluş Savaşı atılımının ilk gününün 93. yıl dönümünü geleceğe ilişkin umutlar ve iyi dileklerle kutluyoruz. Yabancı yayılmacı güçlerle işbirliğine girişerek topraklarımızı emperyalistlere açan, ulusumuzu tutsak kılarak kendi çıkarları için her tür ödünü vermekten çekinmeyen Osmanlı yönetiminin ihanetine son verip yepyeni bir devlet kurarak uygarlığın ve çağdaşlığın olanaklarına bizi kavuşturan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Demokrasiyi amaçlayan cumhuriyeti kurarak, ülkemizi her anlamda donatarak dünyanın saygın ulusları arasında onurlu yerini sağlayan  kurucularımız geleceğimizin güvencesi olan geçliğimize bu bayramı armağanetmişlerdir.

Vicdanı, düşüncesi ve bilgisi özgür, yüksek karakterli, cumhuriyet koruyucusu gençlerimizin Türk Devrimi ve Atatürk İlkelerini ödünsüz koruyacaklarına, ulusumuzu sonsuza değin bağımsız olarak şanlı Bayrağımızın aydınlığı altında yaşatacaklarına, üniversite özerkliğini tam olarak sağlayacaklarına, bilimsel çalışmaları ve ahlâk değerleriyle örnek olacaklarına inancımız artarak sürmektedir.

Kurtuluş Savaşı ile kuruluş yolunun 22 Haziran 1919 Amasya Genelgesi ile Anadolu İhtilâli Bayrağının kaynağı olan 19 Mayıs 1919’u ulusumuza saygılar sunarak yaşatıyor ve kıvançla yaşıyoruz.

Comments are closed.