Derneğimize Özel Doğu Karadeniz ve Yaylalar Turu

Üyelerimizin dostluk ve tanışıklıklarını geliştirmek amacıyla 07-12 Kasım 2011 tarihleri arasında Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Batum ile tüm Karadeniz Yaylalarını kapsayan bir gezi düzenlenecektir.07 Kasım 2011 Pazartesi günü saat 07:00’de Tunus Caddesi No: 14’den kalkacak otobüsle Ankara’dan hareket edilecek ve 12 Kasım 2011 Cumartesi gecesi Ankara’ya dönülecektir.Batum’da bir gece konaklanacak şekilde 5 gece tam pansiyon planlanan gezinin ücreti kişi başına yaklaşık 900,00 TL olarak gerçekleşeceği düşünülmektedir. Arzu edenlere kredi kartı ile 3 taksit yapılabilecektir. Saltur güvencesi ile düzenlenen ve 32 kişi ile sınırlı olan bu geziye ilgi duyanların 30 Eylül 2011 Cuma gününe kadar kişi başına 400,00 TL ön ödeme yaparak Dernek merkezine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Ankara Üniversiteliler Derneği

Ankara Üniversiteliler Derneği

Ebru Yavşan

Tel: (312) 215 02 25

Cep: 541 541 77 26

Gezi Programı

1.GÜN(07 KASIM PAZARTESİ ):ANKARA – AMASYA – SAMSUN – ORDU

Sabah saat 07.00’da Tunus Cad. No.14’te buluşma ve Amasya’ya hareket. Gerekli molalarla Amasya’ya varış. Amasya Müzesi ve İlhanlı mumyalarının görülmesi ardından Amasya ‘ya hakim bir tepe olan Ali Kaya restoranda öğle yemeği. Atatürk’ün 22 Haziran 1919 tarihinde silah arkadaşları ile birlikte Cumhuriyet’in ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi’ni kaleme aldığı Saraydüzü Kışlası, Yalı Boyu Evleri, Hazeranlar Konağı, II. Beyazıt Külliyesi, Kral Kaya mezarları (panoramik) görüldükten sonra Havza, Kavak, Samsun güzergâhından Ülkemizin en uzun tüneli olan Nefise Akçelik tünelini geçerek Ordu’ya varış. Otele yerleşme akşam yemeği ve geceleme.

2.GÜN (08 KASIM SALI ): GİRESUN – KARACA MAĞARASI – MAÇKA – SÜMELA MANASTIRI – HAMSİKÖY -ZİGANA

Kahvaltı sonrası Tirebolu, Harşit, Kürtün güzergâhı üzerinden Karaca Mağarası’ na gidiş. Oluşum zenginliği yönünden dünya sıralamasında ikinci, Türkiye sıralamasında ilk sırada yer alan doğa harikası Karaca Mağarası’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği ardından Maçka ilçesi Altındere Milli Parkı içinde yer alan 1200 m. yükseklikteki Sümela Manastırı ziyaret edilecektir. Hamsiköy’de yapılacak olan keyifli bir yürüyüş sonrası Zigana’da bulunan tesisimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.

3.GÜN (09 KASIM ÇARŞAMBA):UZUNGÖL-FIRTINA VADİSİ –ÇAMLIHEMŞİN- AYDER YAYLASI – GELİNTÜLÜ ŞELALESİ – KALEGON

Kahvaltı sonrası Uzungöl’e hareket. Güzergâhımız üzerinde bulunan bir Çay Fabrikası nda Çayın bahçeden mutfaklarımıza kadar olan serüveni öğrenildikten sonra Yöre ahşap köprü mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Hapşiyaş Ahşap kiremitli köprünün görülmesi ve fotoğraf çekimi ardından Çaykara güzergâhından Uzungöl’ e varış.Öğle yemeği sonrası Uzungöl’de serbest zaman göl etrafında yürüyüş belirtilen saatte toplanma Of, Rize güzergâhından Gündoğdu’ya varış.Yöreye özgü Rize Bezi alışverişi ardından Ardeşen’den Fırtına Vadisine giriş. Yöre Köprü mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olan Timisvat Taş Kemer Köprü’nün görülmesi ve fotoğraf çekimi ardından Ayder’e hareket ediyoruz. Gelintülü Şelalesi, Ayder Şelalesi, Kalegon’un (Galegon) görülmesi ve Yaylada keyifli bir yürüyüş ardından otelimize yerleşme. Kaplıcaya girmek, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme Ayder Yaylasında bulunan otelimizde.

4.GÜN (10 KASIM PERŞEMBE):SARP SINIR KAPISI-BATUM

Kahvaltı sonrası Sarp Sınır Kapısına Hareket. Gerekli gümrük işlemleri sonrası Ganio,Ahalsopeli,Çoruh nehri ve Köprüsünü görerek 14 Km lik bir yolculuk yapıyoruz.Batum şehir merkezinden Chakvi bölgesine hareket.19 yy’da Rus Botanikci iKrasnow tarafından kurulan Batum Botanik Bahçesi,Devlet Sanat Müzesi(Resim Heykel Müzesi),Adjara Kharition Akhulediani Devlet Etnoğrafya ve Tarih Müzesi gezileri ardından Öğle yemeği.Batum Bulvarında dinlenme Parlemonta Binası ve Başkanlık Sarayının bulunduğu meydanda fotoğraf çekimi ve alışveriş için serbest zaman belirtilen saatte toplanma otele hareket.Akşam yemeği ve geceleme Batum Sputnik Otel’de

5.GÜN (11.KASIM CUMA): AYDER- TRABZON – ATATÜRK KÖŞKÜ – AYASOFYA MÜZESİ – AKÇAABAT – GİRESUN

Kahvaltı sonrası Sarp Sınır Kapısına hareket.Gerekli gümrük işlemleri ardından Trabzon’ a hareket. Ulu Önder Atatürk’ ün Trabzon ziyaretinde konuk olduğu Atatürk Köşkü ve Bizans kiliselerinin en önemli örneklerinden biri olan Ayasofya Müzesi (Kilisesi)gezilecektir. Akçaabat’a hareket. Meşhur Akçaabat köftesinden oluşan öğle yemeği sonrası Giresun’a hareket. Giresun Kalesi’nden Panoramik Giresun seyri ve Topal Osman Ağa Anıt Mezarının görülmesi. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.

6. GÜN (12 KASIM CUMARTESİ): ORDU-BOZTEPE- SAMSUN – İLKADIM ANITI – TÜTÜNCÜLER İSKELESİ – BANDIRMA VAPURU ÇORUM – ANKARA

Kahvaltı sonrası 460 m. yükseklikte bulunan Boztepe’den Ordu’nun kuş bakışı seyri. Ve fotoğraf çekimi ardından Eski sahil yolundan Argonot’lu savaşçıların karaya çıktığı nokta olan Yason Burnu ve Kilisesi ziyaret edilecektir. Terme’de alınacak öğle yemeği (Meşhur Terme Pidesi) sonrası Samsun’a hareket. Mustafa Kemal Atatürk ile 18 arkadaşını Samsun’a getiren Bandırma Vapuru imitasyonu, İlk Adım Anıtı, Tütüncüler İskelesi, Belediye Parkı, Onur Anıtı gezileri ardından. Çorum üzerinden Ankara’ya hareket. Akşam geç saatlerde Ankara’ya varış ve gezimizin sonu.

TUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Özel eşyalarınızın dışında sizlere önerebileceğimiz malzemeler; Rahat yürüyüş ayakkabısı(yedeği), fotoğraf makinesi-kamera(piller,film), yağmurluk, rahat t-shirt ve eşofman,yayla gezilerimiz sırasında özel eşyalarınızı yanınızda bulundurabilmeniz için sırt çantası,şapka,güneş gözlüğü, akşamları sıcak tutabilecek kazak,hırka,polar vb.