Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Önceki Başkanı Üyemiz Sayın Orhan ÖZALP’in Dernek lokalinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru Türk Eğitim Sistemi ve İçindeki Sapmalar Gelecekteki Vizyon” konulu söyleşisi ilgi ve beğeniyle izlendi.

Sayın ÖZALP; milli mücadeleye yön veren Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının; modern bir eğitim anlayışının uygulanması için, o dönem yurt dışına öğretmen ve öğrencilerin gönderildiğini, dünyaca ünlü eğitimcilerin davet edilerek onların verdiği raporlar da göz önüne alınarak çağdaş eğitim yasaları çıkarılmaya ve çağdaş eğitim kurumları tesis edilmeye ve nasıl çalıştıklarını aktarmıştır.Atatürkʼün 57 yıllık yaşamında 3 937 kitap ile dünyada en çok kitap okuyan lider olduğunu; eğitime verdiği önemi ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ sözüyle vurguladığını belirtmiştir.

Sayın ÖZALP; Cumhuriyetimizin 100. Yılına doğru Türk eğitim sistemindeki sapmaları ve geleceğe ilişkin endişelerini farklı dönemlerdeki örneklerle aktarmıştır.Yararlı ve ilginç bilgileri içeren söyleşi için Sayın başkanımıza ve katılımcılara teşekkür ediyor, bundan sonraki söyleşilerde de birlikte olmayı diliyoruz.

Ankara Üniversiteliler Derneği