Atamızı Özlemle Anıyoruz

Türkleri yeryüzünden silmeyi amaçlayan sömürgeci düşmanlarımızdan yurdumuzu kurtaran, onurumuzu koruyan, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazandıran, çağdaşlığı ve laikliği ilke edinerek yepyeni bir hukuk devletiyle Cumhuriyeti gerçekleştiren, ulusal varlığımızın güneşi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü yitirişimizin 77. yılında O’nu özlemle, yürekten bağlılıkla anıyoruz.

Dünyanın, özellikle Ortadoğu’nun değişken koşullarında ATATÜRK’ ümüzün barışçılığın ne ölçüde önemli olduğunu her gün birkaç kez daha övgüyle dile getiriyoruz. Ahlaka, adalete, bilime, kültüre, sanata, spora, hepsinden önce insana büyük değer veren ATATÜRK’ün soy ve inanç ayrımım gözetmeden her yurttaşı tam bir eşitlikle ulus yapısında birleştirmesi, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra tüm güçlükleri yenerek ülkemizi uygarlık yarışında ön sıralara eriştirmesi unutulmaz ve örnek seçkin kişiliğinin çocuklarına kıvanç veren olgularıdır.

Osmanlı yıkıntılarını temizleyerek her alanda Türkiye’mizi bayındır kılan, tüm siyasal, ekonomik güçlükleri değerli arkadaşlarıyla birlikte göğüsleyip yenerek hukuk devletini en büyük Türk Devrimi Cumhuriyetle onurlandıran, ilkeleriyle kurumlaşmış ATATÜRK’ümüze yönelik olumsuzlukları kınıyor, O’nun yüce anısı önünde sevgi ve saygıyla eğilerek emanetini canımızı adayarak koruyacağımıza ilişkin sözümüzü O’na yaraşır olma çabasıyla yineliyoruz. Dünyanın alkışladığı asker, devlet adamı dahi ATATÜRK’le ne kadar gurur duysak azdır.