ANKARA ÜNİVERSİTELİLER DENREĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Üniversiteliler Derneği olarak, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir SOFUOĞLU’nun Üniversiteleri, bir bütün olarak eğitim kurumlarını, bu kurumlarda çalışanlarını ve en değerli paydaşları olan öğrencilerimizi, gençlerimizi ağır zan altında bırakacak çirkin ve ağır ithamları barındıran konuşmasını şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz ve kendisine iade ediyoruz. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nce derhal açığa alınmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını ve hakkında yürütülecek disiplin işlemlerinin sonucunu beklemeden kendisinin görevinden istifa etmesini talep ediyoruz.

Büyük Atatürk’ün “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit İlimdir, fendir. İlmin ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir” sözlerinde “En Hakiki Mürşit İlimdir” diye tanımladığı müspet ilimin üretildiği yerler Çağdaş Üniversitelerimizdir. “Bütün ümidim gençliktedir” sözündeki gençler ise öğrencilerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin umudu ve güvencesi tüm gençlerimiz ve akıl bilim, çağdaşlık yolunda ilerleyen Üniversitelerimizle gurur duyuyoruz.

Ankara Üniversiteliler Derneği