İnsan Olmanın Lezzeti Sunumu

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesimi YAZICI hocamızın Dernek lokalinde ‘İnsan Olmanın Lezzeti ’ konulu söyleşisi ilgi ve keyifle izlendi.

Hocamız; sunumunda insan olmanın lezzetini özellikle kimsesiz çocukların bakımı ve eğitimine ilişkin çalışmaları vurgulayarak aktardı. Öksüz ve yetimler için Mithat paşa tarafından kurulan dil, din, ırk gözetmeksizin tüm çocukların eğitimi ve bakımının üstlendiği Islahhaneler konusunda bilgilendirdi. İlki Mithat Paşa tarafından 1861 tarihinde vali olarak atandığı Niş kentinde kurulan Islahhaneler daha sonra görev yaptığı Bağdat, Şam, Sofya ve Aydın kentlerinde de kurularak çocukların eğitimi ve sanat öğrenimleri için olanaklar tanındı. Hocamız; farklı dini inançları olan çocukların kendi inançlarına saygı gösterilen ıslahevlerinin kimsesiz çocuklar için yapılan girişimlerin başarılı bir örneği olarak vurguladı.

Keyifli ve ilginç sunumu için Sayın Hocamıza ve Katılımcılara teşekkür ediyor ve 8 Mart 2017 günü Üyemiz Sayın Canan KUMBASAR’ın sunacağı “Kadının Toplumsal Konumu” söyleşimizde birlikte olmayı diliyoruz.

Ankara Üniversiteliler Derneği
Yönetim Kurulu